Herverdelen van eigenaarschap

Op voorraad

17,95

Via Tweedehandsmanagementboek.nl verkoopt een particulier zijn verzameling. Daardoor is er geen sprake van BTW. Prijs is plus leveringskosten (€ 1,95 per zending)Herverdelen van eigenaarschap. Beelden van de trektocht naar zelfsturende teams en Rijnlands organiseren in de langdurige zorg. 22 thema's uit de praktijk;

Auteur: Jaap van der Mei, e.a.

Uitgever:

Paperback; ISBN / EAN: 9789081530903

Staat: Goed.

 

Het succes van zelfsturende teams in de langdurige zorg is sterk verbonden met het herverdelen van eigenaarschap. Zorgteams krijgen het werk niet langer gedelegeerd, maar zijn er zelf van. Dat herverdelen vraagt om een andere besturingsvisie.

Het Rijnlandse gedachtegoed vormt een degelijke basis voor zo’n andere besturingsvisie. Voor de bestuurders, opgeleid, gepokt en gemazeld in het gangbare Anglo-Amerikaanse besturingsmodel, betekent het omarmen van deze nieuwe besturingsvisie een radicale omslag in denken en doen. En dat geldt vervolgens voor vrijwel iedereen in de organisatie.

Die omslag maken vraagt om een bijzondere veranderkundige aanpak. Want de sleutel tot succes zijn fundamenteel andere werkovertuigingen en die kun je niet simpelweg ‘uitrollen’. Geleid door 22 praktijkvragen geeft dit boek, ‘Herverdelen van eigenaarschap’, een beeld van organiseren met zelfsturende teams binnen een Rijnlandse besturingsvisie én een passende veranderkundige aanpak. Die soms contra-intuïtief lijkt, maar wel werkt.

Blader ook door deze categorieën: Organisatie, Management